pátek 6. března 2015

Novinky ze sportu

 Tělesná výchova a sport patří mezi nejvýznamnější složky naší společnosti. V rámci naplnění principů kalokagáthie, tedy rovnováhy mezi rozvojem těla i duše, dosahují naši studenti a studentky velmi dobrých výsledků i ve sportovních soutěžích. Jen za 2. pololetí:
Vyšší gymnázium – věková kategorie 15 – 18 let:
Florbal chlapci – 1. místo v okresním i krajském kole – postup do předkola republikového finále – 3. místo
Florbal dívky – 8. místo v okresním kole

Nižší gymnázium – věková kategorie 10 – 14 let
Pořadatelství okresního kola v házené – dívky 2. místo a postup do krajského kola – 3. místo; chlapci 2. místo a postup do krajského kola – 1. místo a postup do předkola republikového finále (10.3.) v Praze; 1. místo v okresním kole sálové kopané – postup do krajského kola (25.3.) v Mariánských Lázních.

Leden – i když nebyly ideální sněhové podmínky, proběhly lyžařské kurzy.

Do prázdnin se zúčastní studenti vyššího gymnázia basketbalu trojic, Juniorského marathonu, badmintonu, plážového volejbalu, Her třetího tisíciletí a tradičního klání O pohár města Ostrova proti SPŠS Ostrov. V červnu pořádáme v Nových Hamrech letní turistický kurz se zaměřením na cyklistiku, míčové hry, horolezectví a orientační běh.
Studenti nižšího gymnázia prokáží své kvality ve volejbalu, minifotbalu, atletickém Poháru rozhlasu a Poháru starosty - sportovní klání ostrovských škol.

Mnozí studenti se jistě zúčastní i terénního triatlonu X-TERRA 2015.

Žádné komentáře:

Okomentovat